OVER ONS

Wie zit er achter Feestkist Amsterdam?

Feestkist Amsterdam is een merk van cultureel bureau Over de drempel. Feestkist Amsterdam is oorspronkelijk gestart met het verhuren van themakisten voor kinderfeestjes. Dit is inmiddels uitgebreid met de verkoop van speurtochten. Bureau Over de drempel ondersteunt culturele organisaties op zakelijk, organisatorisch en communicatief gebied.

 

Over de drempel is op 1 januari 2013 opgericht door Hans Lebouille. Hans is 37 jaar en studeerde theaterwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Hij was tour manager bij het Groot Chinees Staatscircus en productieleider bij onder meer Dogtroep en Het Nationale Toneel. Daarnaast was hij zakelijk leider van het Ostadetheater en het daaraan gekoppelde productiehuis Feikes Huis. Van 2005 tot en met 2012 is hij mede-eigenaar en uitvoerend producent geweest van de commerciële theaterproductiemaatschappij 3 and a Crowd.

 

 

Weten jullie veel van speurtochten?

Wij weten vooral veel van jeugdtheater, hoe je de aandacht van kinderen langdurig kunt vasthouden en hoe je verhalen vertelt en feesten thematiseert. Zo was Hans bijvoorbeeld producent van de kindervoorstelling Honk! die genomineerd werd voor vier Johnny Kraaijkamp Musicalawards en vier Vlaamse Musicalprijzen, waaronder beste musical. Die voorstelling werd in Nederland ook nog bekroond met de Nationale Anti-Pest Prijs.

 

En we snappen iets van ouders: Als je een speurtocht downloadt, dan wil je dat die pdf ook alles bevat wat je nodig hebt. Daarom zit ook alles in de download: van uitnodiging tot opdrachtkaarten, van routepijlen en nummerborden tot certifcaten bij de onder- en middenbouw, van puzzels tot links naar speciaal ontwikkelde mp3- en youtube-fragmenten bij de bovenbouw. Alleen voor het uitprinten en uitzetten moet je zelf nog zorgen. Soms zijn er nog wat ondersteunende materialen nodig, maar dat zijn zaken die je vaak al gewoon in huis hebt liggen. Daarnaast willen ouders dat de materialen verantwoord zijn, daarom heeft Feestkist Amsterdam de speurtochten laten bekijken door een docente in het basisonderwijs.

 

Contactinformatie

Feestkist Amsterdam (onderdeel van Over de drempel)

Couhornerhoek 24

1035 KR Amsterdam

 

T 06 52 03 22 52

E ikwileen@feestkistamsterdam.nl

 

Facebook www.facebook.com/Feestkist.Amsterdam

KvK-nummer 56766416

BTW-nummer NL155798546B01

ING 6479659

IBAN NL14INGB0006479659

 

vind ons ook op Facebook